pondělí 18. května 2015

Bezohledný hluk čelákovické střelnice

Je potřeba se začít systematicky věnovat problematickým bodům soužití se střelnicí SSK Čelákovice. Obyvatelé města a zejména Záluží jsou vystaveni dlouhodobému a intenzivnímu obtěžujícímu hluku, který není ze strany SSK Čelákovice ani orgánů státní správy nijak řešen. Ve všední dny je střelnice pronajímána ozbrojeným složkám, v sobotu pro výcvik nebo závody a v neděli se zde provozují klubové střelby. Reálně není možné prožít klidný víkend.
 

Střelnice Čelákovice
Zdroj: Internet 

Činnost charakterem a rozsahem, v jakém je střelnice v současnosti využívána, je prakticky neslučitelná se svou polohou v těsné blízkosti desetitisícového města, pouhých 380 metrů od nejbližšího obydlí a 560 metrů od souvislé zástavby.

Střelnice Čelákovice
Zdroj: Internet 


Nejproblematičtější bod je prakticky absence protihlukových opatření. Hned v závěsu je nepřijatelná provozní doba, od rána do sedmé večer! Klub inkasuje peníze z komerčního pronájmu, ale nic neinvestuje zpátky do protihlukových opatření, takže jeho činnost je zcela na úkor okolo bydlících obyvatel.


Střelnice Čelákovice
Zdroj: Internet 


Takovýto bezohledný postoj je do budoucna neudržitelný. Buďto SSK Čelákovice přijme odpovědnost za nejhlučnější provoz ve městě (zasahuje region od Nehvizd po Svatého Václava) nebo budou muset nastoupit orgány státní správy. Obyvatelé Čelákovic a Záluží ustupovali dlouho a dost. Nyní je čas, aby začal ustupovat SSK Čelákovice.


Střelnice Čelákovice
Zdroj: Internet 


Děkuji Tomovi za článek
Děkuji Vám za návštěvu
Renata 

Žádné komentáře:

Okomentovat